Social Question

stemnyjones's avatar

Problems going "back" on Firefox?

Asked by stemnyjones (3969points) April 12th, 2011

I thought that the new update would fix it, but it hasn’t.

When I open a new tab (which I do a lot if I’m going to be clicking multiple links on the same page), everything seems normal. But then when I navigate to another page on the new tab, I can’t hit the “back” button to get back to the page I had originally opened in a new tab.

For example. I go to google images and open one of the pics in a new tab. I click “full size image” to see what it looks like bigger. But then I can’t press ‘back’... I have to either re-enter the URL to google images or close the tab and open it again in the original window.

I googled “can’t go back on Firefox” but the top results were all from 2008.

Am I the only one experiencing this problem?

Observing members: 0 Composing members: 0

10 Answers

XOIIO's avatar

Have you tried hitting the backspace button?

jaytkay's avatar

The new tab has no history, it’s new. It has no “back”. That is by design.

XOIIO's avatar

That’s what she’s asking?

Didn’t read it right then

Btw, duh

Response moderated (Spam)
jerv's avatar

@jaytkay has it exactly right.

@XOIIO I have done stupider things. Just ask my wife :D

XOIIO's avatar

@jerv we all have

oh, the things that we can not speak of.

stemnyjones's avatar

Sorry, I didn’t explain this right.

When I open something in the new tab, I know that it doesn’t have any history to ‘back’ to.

I’m only talking about opening something in a new tab, then clicking a link that opens within that same tab, then trying to click the ‘back’ button. The button is greyed and isn’t clickable.

Brian1946's avatar

“I go to google images and open one of the pics in a new tab. I click ‘full size image’ to see what it looks like bigger. But then I can’t press ‘back’...”

I did that, then I single-left clicked on the “full size image” link, and I got an enabled back arrow on the “full size image” page under the second tab.

I have Firefox 4.0.

stemnyjones's avatar

Yeah, my settings are correct, it just doesn’t work for me a lot of the time…

Answer this question

Login

or

Join

to answer.
Your answer will be saved while you login or join.

Have a question? Ask Fluther!

What do you know more about?
or
Knowledge Networking @ Fluther